Activiteiten in de omgeving ?

Sinaai is een paradijs voor fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers.  Maar ook op het water valt er wel wat te beleven. De Moervaart, Stekense Vaart en Zuidlede lenen zich perfect voor een tochtje met boot, kajak of stand up paddle.

 

Het stiltegebied is dé ideale plek om te vertoeven in de natuur. Vlij je neer op een bankje en geniet van de stilte om je heen… Met wat geluk spot je een ree, reiger of zelfs een ijsvogel.

 

Sinaai is tevens geschikt als uitvalsbasis om steden zoals Antwerpen of Gent te bezoeken. Met de wagen of met de trein sta je op ongeveer 30 minuten ter plaatse.

 

Fietsen

Vul je picknickmand, stippel een route uit en trek er al fietsend een dag op uit!

 

Vlaanderen is een fietsland, en dat geldt zeker ook voor het mooie Waasland. Kilometers lang kan je fietsen langs de oevers van het water of door veld en bos.

 

Via diverse websites, waaronder deze hieronder, kan je zelf een mooie tocht uitstippelen. Sommige routes passeren aan onze deur.

fietsroutes Waasland

knooppunten netwerk 

Verder zijn er nog heel wat bepijlde tochten die absoluut de moeite zijn om te ontdekken: Canteclaerroute, Grimbeertroute, Landschapsroute.

 

Wandelen

Aan wandelpaden geen gebrek! Een korte of een lange tocht, avontuurlijk of gemakkelijk, er is voor elk wat wils.

Er worden ook geregeld wandelingen georganiseerd door wandelclubs uit de buurt. Deze zijn ook toegankelijk voor niet-leden.

In de woning ligt een informatiebrochure voor wie graag wat achtergrondkennis over de omgeving heeft. 

Een blokje om in de buurt

Wij kennen het gebied op ons duimpje en adviseren je graag over de mooiste wandelingen in de buurt. Vlakbij kan je alvast bepijlde wandelingen volgen, zoals Fondatie van Boudelo, Liniewegel,…

Of een langere wandeling

Zin om  er langer op uit te trekken? Er zijn heel wat wandelroutes te ontdekken op deze website. Stel op een eenvoudige manier je eigen dagtocht samen. De wandelingen met nummer 21 tem 25 passeren zelfs bijna aan het huisje.

OP HET WATER

Ook voor wie graag óp het water vertoeft, heeft onze omgeving iets te bieden. Met een eigen kajak of bootje kan je te water op één van de aanlegsteigers aan de Moervaart of Zuidlede.

Een kajak, boot of vlot huren kan in de buurt, op 10 minuten rijden. Vertrek in Daknam, Wachtebeke voor enkele uren of voor een volledige dag.

Meer info over het drijvend vlot: www.vlotjesgenieten.be

Je komt gegarandeerd ‘zen’ terug !

op het water met je eigen bootje?

Sinds kort is er een ‘peddelparcours’ dat gevolgd kan worden. Op 2 km van de woning bevindt zich een aanlegsteiger en dan zit je al meteen op de route.

Meer info over de peddelroute is hier online te vinden.

kajak of boot huren?

Er zijn verschillende mogelijkheden in de buurt om een boot, kano of kajak te huren. Wil je de armspieren gebruiken, dan vind je in kajakverhuur je gading. Liever rustig, dan kan je een fluisterboot (mét of zonder flesje cava) huren en enkele uren relaxen terwijl je geniet van de natuur.

 EN VERDER ?

Op zoek naar amusement, cultuur, film, meer info over de plaatselijke horeca, boodschappen,… ?

Nog andere vragen ?

We helpen je graag op weg!

boodschappen

In het centrum van Sinaai of Puivelde (op 3 km) kan je in de week én op zondagmorgen terecht bij de lokale buurtwinkel, bakker of slager. Of ga te voet naar de hoevewinkel van de buren voor ijs of vlees.

Doe je liever boodschappen in de supermarkt, dan is er een  Carrefour te Sinaai (3km – ook open op zondag) of Colruyt, Delhaize,… op 10 km afstand, in Lokeren of Sint-Niklaas. 

cafe - restaurant

Zowel in Sinaai als in de omliggende gemeentes Eksaarde, Puivelde, Belsele vind je nog echte authentieke dorpscafés of tavernes.

In de woning is informatie te vinden ivm horeca of mogelijkheden tot afhaal/levering-catering in de buurt.

Levering van een ontbijtmand ’s morgens behoort ook tot de mogelijhedeh. Contacteer ons om verder af te spreken.

ontspannen in de buurt

Op zoek naar een speeltuin of ideetjes om je vakantie in te vullen met een vleugje sport, spel of cultuur? Er zijn zeker mogelijkheden in de omgeving: vb recreatiedomein De Ster in St-Niklaas, Provinciaal domein Puyenbroek in Wachtebeke. Verder zijn er musea en bioscopen in Sint-Niklaas, Gent of Antwerpen.